Новини

Житомирщина посіла 4 місце серед регіонів Україні за виробництвом сільгосппродукції

Житомирщина посіла 4 місце серед регіонів Україні за виробництвом сільгосппродукції
Про це інформує статистична служба області. За перше півріччя в галузі вироблено продукції на 1,6 млрд. грн. Зростання склало 3,6 % у порівнянні з відповідним періодом торік, – повідомила начальник Головного управління статистики в Житомирській області Галина Пашинська. "За 6 місяців вироблено 36,3 тис. тонн м’яса у живій вазі, 287 тис. тонн молока, майже 339 млн. штук яєць. При цьому виробництво яєць зросло проти відповідного періоду торік на 12 відсотків, м’яса та молока – скоротилось на 0,8%. На початок липня в усіх категоріях господарств утримувалося 201 тис. голів великої рогатої худоби, у тому числі 110 тис. корів, а також 166 тис. свиней, 31 тис. овець та кіз, 8 млн. голів птиці. Порівняно з минулорічним поголів’я великої рогатої худоби зросло на 0,2%, овець і кіз – на 2%, птиці – на 6%. Водночас чисельність корів та свиней знизилася на 6 %". В області розпочато збирання рослинницької продукції. На початок липня намолочено 8,7 тисяч центнерів зерна, накопано 228 тисяч центнерів картоплі, зібрано 135 тисяч центнерів овочів відкритого ґрунту та 113 тисяч центнерів плодів та ягід.

   Верховна рада України  Президент України  Кабінет Міністрів України  Верховний Суд України  Міністерство аграрної політики та продовольства України
   Житомирська обласна рада  Житомирська облдержадміністрація  Генеральна прокуратура України  Інститут охорони ґрунтів України  Агенство земельних ресурсів України